Zero Cost Marketing

Zero Cost Marketing?

Haa.. Jumpa lagi kita dalam ruangan Blog Coach Zul. 

Lihat Slide Zero Cost marketing di sini >> https://www.canva.com/design/DAEg5_yhIFI/Ns5PE4o2KPeRVgKUn37DSw/edit?utm_content=DAEg5_yhIFI&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton

Baiklah kali nie Coach Zul nak Share tentang Zero Cost Marketing. Ada few topic Coach Zul dijemput MDEC FB Live bersama Fafau (Farah Fauzana) dan FBI (Faizal Ismail). Coach Zul juga bersiaran di PKINK (Kota Bharu) untuk bicara tentang Zero Cost Marketing. Coach Zul juga ada buat Kelas TiPS, untuk anda yang nak Buat Sales dan belajar Zero Cost Marketing ini. Kelas PERCUMA jer.. (Nak Lihat Live? Klik di Link ini >> (COACH ZUL Live Dengan FBI & Fafau)

Apa pon Bila kita sebut Zero Cost, apa yang terbayang pada fikiran anda?|
Saya Nampak RM 0. Ada orang sebut Free Cost. Ada orang rasa tiada apa-apa bayaran dikeluarkan.

Ya itu semua Zero Cost Marketing. Kita Tidak perlukan sebarang kos pemasaran.

Cuma Coach Zul perlu HIGHLIGHT kepada anda, anda jangan BUAT ZERO COST SELAMA-LAMANYA DALAM BISNES ANDA. Ia akan merosakkan bisnes dan kredibiliti jangka panjang bisnes anda.

Contoh “Isteri Saya Berniaga Tupperware. Dia hanya post di Fb, Ig personal dan main wasap jer selama 1 tahun. Dan beliau juga buat Sales di rumah, buat Party dan sebagainya. Sekarang masuk tahun ke dua, beliau nak besarkan Legasi bisnes, beliau dah mula guna Channel marketing berbayar untuk Luaskan Lagi Network.”

Ya, untuk besarkan Legasi Bisnes, Zero Cost Marketing tidak membantu. Bahkan anda akan selalu Frust Sales tak banyak, Frust jika customer tak beli dan Frust jika ‘Like’ pon xde.

Hanya Untuk Sementara atau Untuk Start-Up, Zero Cost Marketing membantu.

Jadi Gunakan 3 TiPS ini untuk Zero Cost Anda. Tips ini Veru Powerful. Anda kena Share dan simpan Article ini untuk kegunaan di lain masa.

 1. Create Facebook Personal, add friend yg Targeted. Sampai 4000 – 5000, pindahkan Profil anda kepada Pages bila dah sampai masa. Pages membolehkan anda buat FBAds, Retargeting dan kumpul lebih banyak Followers. Teknik ini juga valid di Instagram.
 2. Di samping pandai menulis CopyWriting, anda juga mesti pandai menulis Content Writing. ini semua topik yang boleh menjadi Agen Viral kepada produk/servis atau bisnes anda. CopyWriting biasanya khas untuk HardSelling manakala Content Writing biasanya khas untuk SOFTSELLING. anda perlu ada weapon Hard & Soft dalam bisnes anda.
 3. Anda perlu bergerak dengan TEAM. Team membantu anda pergi lebih jauh. Team tidak semestinya orang yg bekerja dengan anda. TEAM mungkin terjadi apabila anda dan dia mengusahakan bisnes bersama-sama dan bermula dengan tiada gaji kedua-duanya. Dan BLUEPRINT yg sama digunakan untuk menjana lebih banyak Income/Pendapatan.

Baik, 3 Tips itu Paling Powerful setakat ini dalam membantu ramai usahawan buat Zero Cost Marketing. Adapun Zero Cost Marketing juga boleh berlaku seperti ini:

 1. Gunakan Talian Whatsapp untuk Get Database yang melampau-lampau banyaknya. Anda juga mungkin Player TELEGRAM. So, gunakan Platform ini untuk tarik lebih ramai Prospek.
 2. Anda menggunakan Software khas untuk sedut database contohnya Email Hack atau Join Database. Database ini boleh digunakan untuk Blast email atau blast whatsapp (Sebaiknya jangan blast kepada nombor personal).
 3. Anda mungkin gunakan sumber tenaga. Jumpa Customer dari Pintu ke Pintu. Atau jumpa Cutomer dari 1 Meja ke 1 Meja. (Street Selling)

TUJUAN ZERO COST MARKETING

Untuk tarik seberapa ramai Prospek dekati kita, kenal produk kita dan beli dengan kita. Ya. Jadi Kata Guru Saya, Datuk Dr Hj Mohd Fadhilah Kamsah, kita kena jadi magnet Rezeki. Kerana Sifat Rezeki itu ialah Mendatangi. So, biarkan rezeki datang kepada kita.

Caranya? Buat 3 Amalan yang LANGSUNG TAK PERLU BAYAR ini:

 1. Sentiasa Doakan yang baik-baik pada Customer. Usah caci mereka. Contohnya: Cilake betul mangkuk nie tak beli produk aku.. bla.. bla.. bla
 2. Senyum dalam berurusan kerana senyuman menarik 90% Rezeki. Dengan senyuman lahirnya Aura Positif. Magnet Positif sedang terhasil. Dan magnet ini akan menarik Rezeki-rezeki datang dekat pada kita.
 3. Syukur, kerana hanya dengan Syukur, Allah akan tambah lagi Nikmat pada kita. Berapa ramai mengucapkan Alhamdulillah setiap kali berjaya Close Sales? Berapa ramai ucap Bismillah sebelom buat FBAds? Berapa ramai Sujud Syukur bila Sales melebihi jangkaan?

Rezeki sempit bukan sebab Allah SWT tak bagi. Tapi kerana kita yg tamak dan sentiasa lupa pada Allah SWT. Kerana Duit, manusia tinggal SOLAT. Kerana duit manusia berbunuh. Kerana Duit manusia LUPA DARATAN.

ZERO COST MARKETING

Anda Boleh pelajari Zero Cost Marketing ini dalam Seminar Setiap Khamis Malam di FB Coach Zul. InshaAllah Coach Zul anjurkan setiap minggu secara fBLive.

Seminar ini dari Jam 9.00 malam – 11.00 malam sahaja dan yang Paling BEST ianya PERCUMA. . InshaAllah saya akan Guide dan beri tunjuk ajar, kasi pejabat dan kasi cara nak berjaya, InshaAllah.

Whatsapp Sini >> http://SEMINAR

Sekian Sahaja Untuk Pemahaman Awal Zero Cost Marketing

Nanti Jumpa di Kelas Tau..

—————————————

DOWNLOAD APPS COACH ZUL di PHONE ANDA SEKARANG

COACH ZUL

12 thoughts on “Zero Cost Marketing”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop
  Whatsapp Coach Sini
  Hai..
  Apa Coach Boleh Bantu?